Postări populare

sâmbătă, 25 iulie 2015

CAND DRACU TI-L SCOATE IN CALE...

               ...nu poti sa treci cu vederea si sa nu scri despre respectivul mai ales in cazul in care personajul principal este pupila primarului COSTEL BACIU.
                Azi as fi vrut sa scriu despre cu totul altceva dar cand isi baga dracul coada te face si pe tine sa te sucesti la 180 de grade si sa asterni pe hartie tot ce ai putut vedea prin geamul microbuzului.As fi trecut cu vederea deoarece pupila primarului cu ceva timp in urma a trecut pe la mine si m-a rugat sa nu mai scriu despre el ca si el e necajit si munceste din zori si pana-n seara pe al patriei ogor ca sa aiba de-un darab de mamaliga seara la culcare,nu as fi scris daca ieri era baiat bun si isi vedea de drum cu utilajul pe care il conduce asa neomologat cum e el ca drept sa va spun eu pana acuma am vazut tractor cu remorca agatata dupa el plina cu baloti dar sa agati si o caruta dupa remorca si inca sa circule pe drumurile judetene cu teoaga plina de bere si fara zapisca la portofel e cam de caz penal nu-i asa tovarasule militian care stateai si mataluta cu masina in centrul Lipovei si te uitai pe invers numai ca sa nu-l intrebi pe aviatorul in brazda de sanatate sau poate ma insel eu si primarul ti-a dat ordin sa-l duci pe tractorist cu excorta pana la el acasa.
                Uite de asta domnule aviator in brazda scriu despre tine pentru ca stimabilul tau cumnatel se crede mai tare decat Nichita de la Iasi si face ca si ala cu politia,o tine in lesa si ii da drumul doar atat cat ii permite el.
                Drept pentru care ma vad pus in situatia sa adresez o intrebare domnilor de la Serviciul Rutier al judetului Bacau,domnilor dragi dumneavoastra cand ati facut ultimul control inopinant pe raza comunei Lipova doar asa ca sa vedeti cum se circula prin aceasta comuna ca la moda e acuma sa agati caruta si de masinile mici ca sa transporti copii prin comuna,sa controloti asa din cand in cand cate un aviator in brazda sa vedeti cum sta cu sangele in alcool,sa le dati cate o testare din codul rutier ca sa vedeti daca depasesc coeficientul de inteligenta al tractorului sau macar sa le dati spre rezolvare un chestionar sa vedeti daca fac mai multe puncte decat brazdele de la plug.
                Semneaza,
                                 SeReI.
                PS.Si daca din greseala domnilor melitieni incercati sa miscati in front la ordinul primarului va garantez ca va pun si dovezile pe masa.
             

duminică, 19 iulie 2015

INTERVIUL DE DUMINICA

                 -Buna ziua si va multumesc ca ati avut amabilitatea sa-mi acordati acest interviu doamna Skoda si totodata sa va dau si dreptul la replica asa cum v-am promis.
                 -Buna ziua domnule SeReI si cu aceasta ocazie mi-as dori sa ne tutuim ca sa scapam de aceasta inhibitie protocolara ca pana la urma urmei sunt si mai mica in varsta si nici nu prea sunt scolita sunt doar o simpla angajata a unei primarii care face tot posibilul ca seful sa fie multumit.
                 -Ei daca tot am stabilit ca ne putem tutuii o sa-ti pun prima intrebare Octavia si aceasta ar fi din enuntul tau ca vrei cu tot dinadinsul sa fi pe placul sefului,ti-a cerut vreodata seful sa faci sex cu el ca de nu te da afara?
                 -Bai SeReI hai ca te intreci cu masura ce crezi ca daca ti-am permis sa ne tutuim iti permit sa-mi pui si intrebari din aste pornoase i-a vezi ca daca scot levierul iti dau in numele Tatalui de nici preotul paroh nu are ce-ti face.
                 -Te rog sa ma scuzi Octavia dar nu stiam ca esti asa de pudica si drept urmare iti voi adresa o intrebare la obiect,Cum ai ajuns sa te accidentezi de ai necesitat atatea zile de spitalizare pardon de service.
                 -Intai si intai trebuie sa-ti spun ca nu eu am fost de vina ce sa fac da ca soferul e prost si a incurcat pedalele in loc sa franeze a accelerat,normal ca i-am tras un sut celeilelte.
                -Si cine era soferul,seful tau direct.
                -Hai ca iar esti nesimtit de cand iti permiti tu sa ma intrebi pe mine cine ma tamponeaza vezi poate iti dau la gioale cu bara de directie pe care mi-a schimbat-o data trecuta cand m-a intins peste santul din Lipova.
                -Pai nu Octavia eu doar te-am intrebat asa intr-o doara pentru ca nesimtitul a plecat de la locul cu pricina si stiu ca seful tau este o persoana responsabila care daca greseste isi asuma greseala si plateste.
                -Hai ca sa o lamurim,decizia de a pleca de la locul faptei eu am luat-o pentru ca imi sifonasem caroseria si nu puteam sa dau ochii cu suratele mele si doi la mana tu ai spus-o ca nici cele mai crunte torturi ale DNA-ului nu pot scoate de la mine ceva care sa-l compromita pe seful meu asa ca hai basti si treci la urmatoarea intrebare ca e duminica si vreau sa ies si eu la o plimbare.
               -Pai cu cine sa iesi ca sefu e la mare cu nevasta si nepotu cine sa te scoata pe tine la o plimbare dar te rog frumos uite iti dau de-un plin de ulei din impozitul pe care l-am platit si raspundem la inca o intrebare.
              -Bai da tu ti-ai platit impozitul la zi,ba da prost mai esti pai daca sefu aduna cu executorul toate amenzile din comuna care nu sunt achitate nu numai ca-mi facea RK dar imi dadea cardul si imi trageam o tunare de chicau in cur toate suratele ce tu chiar crezi ca nu sunt invidioasa pe aia a lui subordonatu,aha nu ai tu par sub brat cata invidie am eu pe aia cand merge la service.
              -Da de ce Octavio?
              -Ei hai ca nu e treaba ta asta e paruiala intre femei si nu ma las pana nu o capacesc si hai treci la alta intrebare ca la ce caldura e afara mi se incing bujiile si cine stie ce nazbatii o sa fac.
             -Bine uite asta e ultima intrebare,cine ti-a platit spitalizarea pardon service-ul.
             -Nu ca tu esti si capos pai bine bai SeReI tu crezi ca eu borasc din casa asa cum e ala de-ti trimite tie mesaje pai daca-l prinde sefu mi-l calca in picioare ca doar sti ca e alergic la turnatori de cand i-ai publict hartia prin care ai dovedit ca a fost turnator la securitate si cu asta gata am terminat cu tine pe azi nu inainte de a nu clarifica un singur lucru asta asa ca sa-ti arat ca sunt o doamna unu nu era sefu la volan,doi eu singura am hotarat ca e bine sa parasim locul accidentului,trei nu te f**e pe tine grija cu ce bani mi s-au platit reparatiile,patru da sunt invidioasa pe aia care e sefa la W.ca isi petrece noptile cu sefu si cinci,de acum incolo pentru ca imi esti simpatic voi acorda in fiecare duminica cate un interviu blogului De pe la taranoaia numai asa de-al dracului ca sa-i arat sefului ca nu ma f**e el cum vrea si o duce pe aia la mare care consuma doua galeti la suta de kilometri si cu astea hai pa ca doar nu or intrat duminicile in sac
             -Oricum eu iti urez o duminica frumoasa Octavia si ramane decat sa ne povestesti noi intamplari despre seful tau saptamana viitoare asta daca nu vine cu ditamai pulanul de la mare si te freaca de-ti merg fulgii prin parcarea primariei pentru interviul dat azi.
                    De pe la taranoaia va ureaza o duminica placuta.

marți, 14 iulie 2015

DE CE O FACI SA PLANGA DOMNULE PRIMAR

                      Nu de mult va povesteam despre doamna Octavia angajata primariei din comuna in care locuiesc ca este cea mai sufletista si saritoare din toata comuna,nu lasa pe nimeni la greu ii cara pe toti pe acasa,pe primar il ducea pe unde i se scula dumnealui,se multumea chiar si atunci cand nu i se facea plinul,nu plangea cand o lasa cate o bucsa,a stat saraca cracanata peste sant,nu a cerut spatiu locativ indurand toate ploile si viscolele in fata casei primarului ca o adevarata eroina si acuma ce faci domnule primar o bagi in service pentru siliconare si cosmetizare ca ai dat cu ea de garduri si-ti pui palma-n cur si pleci la mare,cum se poate asa ceva domnule sa o abandonezi ca pe un pensionar intr-un azil de batrani ca sa nu se uite nimeni la ea.Of ce suflet puteti avea domnule sa va bateti joc de o asemenea masinarie care sunt sigura ca ar rezista si la cea mai crancena tortura facuta de procurorii DNA si nu ar sufla o vorbulita din ce discutii a auzit ea in timp ce va transporta,chiar puteti sa fiti asa de hain,ati fi putut sa va amanati plecarea pana o scoteati din service ca doar vara e lunga si o duceati si pe ea la malul marii drept multumire pentru serviciile facute sa i se lumineze si ei chipul stiind ca seful ei o iubeste mai mult ca pe prima doamna a comunei.
                       Ei si daca nu ati adormit in timp ce ati citit si credeti ca e la misto ei bine va inselati e pe bune iar masina primariei Skoda Octavia chiar e in service deoarece a suferit un accident pe strazile de la oras.
                       Sunt tare curios domnule primar cine plateste factura,primaria sau dumneata.Eu unul te sfatui sa vinzi un ponei si sa platesti mataluta factura doar asa ca sa nu ne iei de prosti platind din banul public.
                       Semneaza,
                                      SeReI.
                       PS.Domnule primar am si eu o rugaminte la matale sa-mi scri cine te-a informat primul,consilierul comunistu-tractoristu. sau cel de la BOR.
                       Hai pa si (pu la) mare.

duminică, 12 iulie 2015

TOT NEMULTUMIT ESTI BA...

             ...Da ba tot nemultumit sunt si asta pentru ca primarul face tot cum ii trece lui bine prin bibilica dragule pupincurist si asta nu datorita faptului ca imi scoti tu ochii cu lucrarea de la scoala din Valea Hogei care are pancarta tot la insistentele mele ci datorita faptului ca de vreo cinci sase ani de zile firma care lucreaza la reabilitarea celorlalte scoli din comuna care dracului o fi aia ca nu o gasesti nici pe internet lucreaza la acestea asa dupa urechea primarului nu pune la dispozitia platitorilor de taxe o pancarta la fel ca la Valea Hogei doar asa ca sa vedem si noi cati bani baga primarul in curul firmei si cati se sifoneaza in WC-ul de la Malosu pentru ca atata timp cat nici consilierii locali nu au habar de cum se aloca bani la rectificare de buget e clar ca primarul face cum i se scoala lui tarusul.
                Asa ca domnule primar Costel Baciu sef peste turma de la LIPOVA te rog pe aceasta cale sa pui si la celelalte scoli pe care le ai in lucru pancarte ca sa stie si pulimea cati bani bagi in scoli si cati ajung nu de alta dar la cum se lucreaza ori nu ai bani in primarie ori materialele si mana de lucru sunt de doua ori mai scumpe.
                Te rog totusi sa te grabesti nu de alta dar trebuie totusi sa dai socoteala celui ce-si plateste taxele ca doar asa poti construi si tu in comuna cu banii contribuabililor care trebuie justificati chiar daca sunt facturati si pe ponei.
                 Semneaza,
                                 SeReI.
                PS.Si daca e tot firma de constructie veche a lui domn Budala e clara treaba e loc de bagat mana pana la cot.

duminică, 5 iulie 2015

IN ULTIMII 20 DE ANI DE MANDAT

               Nu am reusit sa ma tin de promisiune si anume ca o sa-i aloc primarului Costel Baciu cate o gaselnita duminica de duminica din motive pe care nu cred ca v-ar interesa pe voi cei ce ma cititi,oricum in mare parte o sa ma tin de cuvant si o sa va tin la curent cu ceea ce a facut domnul primar al comunei Lipova in ultimii aproape 20 de ani de cand s-a instalat confortabil in scaunul de primar.
               Astazi o sa-i aduc aminte de niste bani cheltuiti de-am p***a in folosul melitienilor comunali si aici nu ma refer la ghioaga pe care o flutura unul dintre melitieni in timpul rondului de noapte dimpreuna cu primarul si cu vicele ca cica acuma asa e la moda ci efectiv la mijlocul de locomotie,adicalea la motoscuter.
               Draga domnule primar te invit pe aceasta cale sa ne explici si noua cum p**a mea ti-ai permis mataluta sa cumperi asa ceva din banii publici iar scula respectiva sa stea prin ograzile particulare,hai ca inteleg se duce odata cu el acasa ca l-a prins miezul nopti la datorie dar a doua zi il aduci si il parchezi la primarie ca e loc destul de incap o suta nu unul,sau te pomeni ca de atata rulaj in timpul serviciului s-a defectat si l-ai casat ceea ce nu prea cred,oricum nu prea cred,dumneata il lasi in voia soartei pentru ca primaria nu are bani de benzina pentru al pune la treaba sau nu e dotat cu girofar si sistem acustit.
               In incheiere o sa-ti spun eu de ce melitienii locali nu isi fac treaba cu el,acest lucru se datoreaza faptului ca si motoscuterele au o anumita limita de sarcina si la cum arata domnii melitieni mare lucru daca nu se rupe-n doua cand e vorba de a fi luate la calarit drept pentru care imi permit sa-ti adaug o imagine nu de alta dar cand vrei sa mai dotezi melitia cu asa ceva sa sti ce sa cumperi.
 Cu acestea spuse va urez o duminica placuta si spor la meditatie,duminica viitoare o sa incerc sa explic cum seful neamului lui Godac a intrat in 
 posesia unei paduri prin metoda retrocedarii fictive.
Semneaza,
                SeReI.