Postări populare

sâmbătă, 27 aprilie 2013

VACUTA CEA FUDULA

              Nu cu mult timp in urma pe meleagurile natale a aparut o vacuta scolita rau tare si cum traditia se respecte adica prostu nu-i prost destul pana nu e si fudul asa a procedat si vacuta noastra care citind minciunile lui Benea de pe fluturasul din campania electorala de anul trecut a si trecut la treaba.
              Ce credeti ca si-a ales vacuta noastra de pe fluturas,si-a tras apa la bot si WC in grajd pentru eliminarea productiei de urina sa nu care cumva sa o usture ochii de la ureea acumulata in baie,numai ca vacuta noastra a uitat asa cred eu sa-si faca un bazin de decantare a chisalaului si din proprie initiativa a dus canalizarea direct in canalul satului,canal care normal ar trebui sa transporte apa adunata de pe coclaurile satului si nu chisalaul da vaca fudula,canal care dupa ce ca este asa cum este mai este si infundat cu aluviuni fapt ce duce la colectarea chisalaului direct la gura de deversare a conductei montate de vacuta.
              Si uite-asa vaca noastra cea scolita traieste ca-n povesti si isi baga coada-n ei oameni care sunt nevoiti sa renunte la apa din fantani datorita faptului ca vacuta noastra a lipsit de la orele de stiintele naturii acolo unde ar fi trebuit sa invete ca si chisalaul de la vaca tot in panza freatica se duce.
              Semneaza,
                              Profu de stiintele naturii.
              P.S.Sunt curios,oare daca i-as da vacutei noastre o galeata de apa de acolo unde i se duce chisalaul ar bea.

marți, 23 aprilie 2013

SI CATEII MERG IN RAI

             Acest titlu apartine unui desene animat dar ce ma face pe mine sa ma gandesc la acest desene animat este ca pe suprafata pamantului El a lasat niste oameni care au sufletul de mii de ori mai rau decat al unui caine.
             Scriu aceste randuri deoarece cateaua mea se lupta de o saptamana cu otrava din organism,puiul ei fiind mai mic a decedat din cauza unui nemernic care le-a aruncat peste gard asa zisele hapuri.Stau si ma gandesc cum pot unii oameni sa aiba sufletele mai intunecate decat sufletul unui caine,ce fel de oameni sunt aceia,sunt niste lasi care nu au curajul sa priveasca in ochi un caine pe care cu buna stiinta vor sa-l omoare.
             Dar cine sunt eu ca sa-i judec,sper ca El sa aiba grija de cei ce fac asemenea fapte si sper ca in momentul cand se pregatesc sa treaca pe celelalt taram sa sufere macar o saptamana asa cum sufera un caine cand este otravit.
             Multa lume zice ca ce e un caine pana la urma urmei dar tot aceiasi lume nu stie ca acel caine este ca si fratele fiului meu,amandoi se joaca,baiatul imparte mancarea cu el si chiar si patura cand ii prinde somnul la umbra unui copac,cum credeti ca a reactionat fiul meu cand a gasit catelusa moarta,cum credeti ca ma gandesc la ce raspuns sa-i dau cand ma intreaba daca si mama catelusei o sa moara,va spun cinstit NU STIU.
           Tot eu.
                   
           

sâmbătă, 20 aprilie 2013

BENEA ESTI FURAT

               De o bucata de vreme pe drumul judetean din comuna in care locuiesc Consiliul Judetean a hotarat ca din cele o suta si ceva de masini de balastru alocate pentru acest an sa aprobe doar optzeci de masini mari si late.
              Afland despre aceasta isprava a Consiliului Judetean am apelat din nou la satelitul militar si ce credeti ca a inregistrat acesta pe toata durata saptamanii in curs dupa ce a fost progamat sa urmareasca GPS -urile masinilor,cica vreo patru masini au avut sistemul GPS defect si in loc sa ajunga cu balastrul in locul de basculare a scurtcircuitat neuronii soferilor in asa fel incat balastrul sa ajunga la niste persoane private din comuna.
              Asa ca domnilor dragi de pe la C.J.tin sa va informez ca daca nu va supravegheati masinile trimise s-ar putea ca din putinul pe care l-ati aprobat pentru comuna Lipova sa ajunga si mai putin pe D.J. si asta doar pentru ca banul e ochiul dracului si sticlele de vin si tuica sunt mai bune decat apa de la robinetul apartamentelordin Bacau.
              Semneaza,
                              Statia orbitara.

vineri, 19 aprilie 2013

VORBE DE DUH

                De un an de zile nu exista ca macar o data pe luna sa nu-mi spuna cineva ca vezi ai grija cum mergi pe unde mergi,sa nu iesi noaptea pe afara ca o sa ti-o cam iei pe coaja.Drept sa va spun eu cam stiu ca sunt unele persoane care chiar isi doresc acest lucru mai ales ca una dintre ele a si facut acest lucru acu vreo cinsprezece ani si eu nu uit deoarece in comparatie cu altii am deviza ca bataia si futaiul se intoarc,dar nu le-am trecut inca pe lista cu prioritati.
              Dar de ieri am inceput sa-mi pun nitel mintea la contributie si sa-mi aduc aminte de o zicere care suna cam asa,,daca vezi ca unul e prost si nu stie de gluma cel mai bine e sa il ocolesti si asta numai din cauza duhovnicului meu care venind pe la mine cu molifta postului la plecare a reusit sa-mi capteze atentia cu urmatoarele,,profesore ai cam suparat multa lume asa ca ai grija cum te feresti si in special noaptea,,.
               Asadar daca si preotul din sat stie ca o sa o iau pe cocoasa nu e de glumit dar daca tot vreti sa ma cocosati eu va dau un sfat care vine de la Mantuitor,,ridica piatra si loveste persoana vinovata numai daca tu esti nevinovat,,.
               Cu aceste spuse eu totusi o sa va spun ca dracu nu e chiar asa de negru precum credeti deoarece eu am avut sansa sa stau de vorba cu el si drept rasplata m-a lasat pe pamant sa fac misto de cei ce nu prea se dau cu legalul.
               Semneaza,
                               Seful Purgatoriului.
               P.S. Cand veniti sa ma cocosati sa va luati catuia cu tamaie si sticla cu aghiazma,ca eu stiu daca cu altceva ma puteti pune la pamant.

duminică, 14 aprilie 2013

DRUMURILE DIN COMUNA

                Scriam anul trecut despre asfaltarea drumului judetean pe o anumita portiune si tot atunci scriam ce mandrii sunt cei ce candideaza din partea astora de sunt la putare si ce planuri mari de viitor au cand vor ajunge ei la putere si cum vor termina ei de asfaltat toate ulitele.
                Pentru acest lucru imi permit sa-i aduc aminte celui ce-mi dadea cu tifla ca o sa ne arate ei ce o sa faca ca da au facut,dar au facut doar pentru interesul propriu si aici ma refer strict tot la un drum comunal care si-a permis sa treaca prin fosta livada din Valea Hogei taman pe unde nu trebuie.Si atunci ce si-a zis cel ce administreaza livada,ba da ce dracu eu care sunt la putere nu pot sa schimb drumul si zis si facut,a tocmit niste gealati si intr-o zi au pus mana pe harlete si lopeti si in acordul marsului muncitoresc al clopotelor din clopotnita biserici au baricadat drumul vechi care il incurca si au facut altul ca sa nu-i m-ai desparta lui parcela.
               Pana aici toate bune si frumoase dar domnule draga daca tot ti-ai permis sa faci lucrul acesta te rog sa anunti si oficiul cadastral sa-si modifice si ei hartile nu de alta e pacat sa le strici taman acu tu socotelile.
               Semneaza,
                               Statia orbitara.

vineri, 12 aprilie 2013

SUNT MINUNI CARE DUREAZA MAI MULT DE TREI ZILE

             Da este adevarat m-ai sunt minuni care dureaza mai mult de trei zile deoarece este una care chiar a implinit luna aceasta un an cu toate ca au m-ai existat unele intreruperi ele au fost remediate imediat de catre persoana abilitata pentru acest caz si aici ma refer strict la iluminatul public din satul Valea Hogei ca pe alte meleaguri cica is la intuneric deoarece lucsi nu fac fata coloraturii,dar ce ma face sa rad e ca acolo s-a votat la greu cu candidatul U.S.L.
            Drept sa va spun o sa cam incerc sa recapitulez unele scrieri deoarece a trecut un an de la marea laudarosenie a celor ce azi sunt in functii si singurul lucru care s-a infaptuit si care inca rezista este iluminatul public,cu restul o sa incercam sa le desenam si sa le afisam ca sa ne laudam cu ce am facut pentru comunitate.
            Cu acestea zise multumesc inca o data comunitatii locale pentru sprijinul acordat la iluminarea cailor celor ce se ocupa cu furtisagurile.
            Semneaza,
                           Pu,sa nu te deochi.
           

joi, 11 aprilie 2013

CINE A VOTAT CU U.S.L-UL

             Chiar asa,stau si ma intreb de ceva timp cine a votat cu uselistii,de unde dracului or fi scos astia aproape 70% din mandate ca acu cand vine cate unu pe la mine si ii pun in fata cam ce fac astia de la USL  acum majoritatea imi zic ca sa-i ia dracu pe aia care i-au votat.
              Ce ma mira cel mai mult ca cei ce spun ca sa-i ia dracu cam tot aia sunt si care au votat ca dragii mei pe la sectia de votare din Valea Hogei din toti participantii la vot ii cam numeri pe degete pe cei ce nu au votat cu U.S.L.-ul asa ca macar aveti bunul simt si recunoasteti ca ati c-am luat-o in freza la greu.
              Dar ce sa-i facem asta e,o sa ne invatam si cu birurile astea noi ca de,daca tot asa ati fost invatati si pe timpul Plumbuitului cu cote si cu munca la colectiv nimeni nu va poate dezobisnui,iar eu o sa am rabdare sa-mi creasca copilul si poate atunci cand el va fi mare nu o sa m-ai aiba de dus o lupta cu generatia cu izm de comunism.
               Semneaza,
                              Ala de dreapta.
               P.S. Dar nu liberal cu iz de stanga.
           

GUNOIUL! LA MISTO

          Nu stiu cum se face dar daca iti trebuie o hartie de la primarie si ai niste restante iti spune pe fata ca daca nu dai ceva la taxe si impozite nu pupi hartia,dar ce nu inteleg este ca daca cineva plateste gunoiul pe firma nu pe persoana fizica cum sunt alte firme de prin comuna si eu zic ca e la zi,cei de la salubritate trec pe langa el ca si cum nici nu ar fi fost.
          Domnule sofer cu colacu stramb sa-ti fie mataluta de-un control la oftamologie daca nu vezi tomberonul,eu unu iti recomand sa-ti pui ochelari nu de alta dar asa cum nu ai vazut tomberonul tot asa puteai sa dai peste cineva de marimea tomberonului.Iti spun asta pentru ca sigur daca ar fi fost una cu minijup  si s-ar fi aplecat sa ridice o hartie de pe langa tomberon ti-ar fi iesit ochii din orbite ca sa-i numeri varicele de pe picioare,dar asa cand ai vazut ca e barbat cel ce scoate tomberonul si ce-ai zis tu,da-l in masa.
          Asa ca dragilor care va ocupati de curatenia comunei aveti si voi ceva de spus in privinta asta sau tolerati mistourile celor de la salubritate pe din doua ca la ce tarif au mi se pare ca au cam facut misto de voi iar voi misto de noi cei ce cacam banii la taxe.
          Semneaza,
                          Tomberonul full options.

joi, 4 aprilie 2013

A.P.I.A ASTEPTATU SI PISATU

             Venind vremea sa declari culturile pe 2013 obligatoriu revine durerea de cap si asta deoarece daca reusesti sa-ti termini treaba intr-o zi esti boier Bibescu.
             Azi o sa va povestesc pe scurt cum a descurs o invitatie la A.P.I.A.incepand de la orele 08.00 a.m.cand am plecat de acasa si pana la 08.00 p.m.pana am ajuns acasa si asta cu noroc ca daca nu eram tare-n clanta cred ca m-ai pierdeam o zi pe la ei.
             Deci cum va spuneam am plecat de acasa de la ora opt cu toate ca prezentarea mea la APIA era la ora 15.00 dar ca tot romanul care pleaca m-ai devreme ca sa prinda loc la coada ce-am zis hai s-o iau din loc ca cine stie cei pe acolo si rau am facut ca ce-am uitat e ca traiesc in Romania unde la orice institutie bugetara m-ai sunt si angajati care se misca in reluare.Ajungand la APIA primul lucru pe care l-am verificat a fost sa vad cam cine este in fata mea ca sa stiu cat am de stat si apoi sa-mi golesc vezica ca prea apasa dar ce sa vezi de jur imprejur numai garduri toalete nexam asa ca punete si cauta si unde credeti ca am gasit una tocmai la piata si cu asta am vazut si eu ce gospodar au la primarie bacauanii deci atentie la Bacau daca nu esti atent cunoscator in WC-uri risti sa te pisi pe tine.
             Pentru moment toate bune si frumoase ca dupa pisare te simti mai altfel asa ca am reusit sa ma delectez cu o cafea dupa care m-am intors la locul cu pricina adica la APIA pe la ora12.00 ca de poate doamna se misca si terminam si noi mai repede da de unde frate ca ea pana atunci din zece persoane abia facuse doua si stai si stai si timpu trece se face ora 13 apoi ora 14 si apoi ora 15 cand de trebuie sa intru si eu ca doar asa scrie pe invitatie la ora 15 ma ridic de pe scaun si dau sa intru pe usa cand ce sa vezi niste contarani de-ai mei striga,ba baiatu da ce te impingi in usa te trezesti ca pe timpu lu Plumbuitu la coada la lapte acu suntem in democratie asa ca stai nitel matale la coada ca m-ai suntem si noi pe aicea si ca un baiat civilizat am ascultat de ei m-am asezat pe scaun si am inceput sa turui pana cand dintr-un birou iese o doamna buna  care foarte mirata ma intreaba ce nu-mi convine.Explicandu-i cum stau lucrurile si amenintand-o ca dau in judecata APIA pentru timpul pierdut a inceput cucoana sa dea ordine pana cand doamna repartizata la Lipova a schimbat intra patra si in patru ore a facut cat in opt.
             Si uite asa a trecut o zi din viata mea pentru treizeci de minute petrecute in biroul unei doamne care nu gaseste-a patra decat daca-i dai sefa pe cap.
             Semneaza,
                            Rabdare si tutun.
             P.S.Pentru persoanele care urmeaza sa mearga la APIA cautati pe acasa niste rabdare impachetati-o bine si cand vedeti ca va enervati m-ai dati drumul la cate o nitica de rabdare ca poate asa o sa vi se para ca trece ziua mai repede.

marți, 2 aprilie 2013

NISTE IDIOTI NE FAC DE TOT RAHATUL

                Altfel nu puteam scrie pentru ca eu unul m-am saturat sa tot aud ca se fura,se fura dar nu se prinde  hotul sau hotii ca cine dracului stie cati sunt,dar sunt si sunt sigur ca sunt din satul Valea Hogei numai ca nu reusim sa-i depistam.
                Drept sa va spun cand aud ca se fura de pe la poietile oamenilor ma doare dar nu ma doare asa tare ca in momentul cand se fura de la o scoala.O sa spuneti ca ba s-a trezit si asta in al noualea ceas sa se faca dreptate,da,chiar vreau sa se faca dreptate pentru ca furturile de la institutiile statului sunt furturi din buzunarele noastre a celor care platim taxe si impozite.
                Si cel mai rau imi pare cand vad ca se fura de la o scoala etalon,o scoala care primeste cel putin odata pe ani musafiri,cum credeti ca reactioneaza acei oameni cand vad gardurile daramate,va intreb pe voi hotilor care sunt sigur ca o sa cititi aceste randuri,da voi hotilor nesimtiti care pentru ceva banuti furati din avutul obstesc,furati ca nesimtitii,rusine sa va fie puslamale de doi bani,voi care daca veti fi prinsi ar trebui sa fiti purtati prin comuna si injositi ca pe timpuri,GOLANILOR ca altfel nu va pot numi.
                Semneaza,
                                 Raileanu Vasile.
               P.S.Daca cineva stie ceva si ii este frica sa spuna va rog din toata inima sa va adresati celui ce a semnat randurile de mai sus si va dau cuvantul meu ca totul v-a fi publicat fara a da in vileag persoana care m-a informat.Stiti unde ma gasiti.

luni, 1 aprilie 2013

CE SE VEDE DIN SATELIT

         Reusind sa pozitionez unul din satelitele militare ale americanilor pe o zona de maxima siguranta din Romania unde nimeni nu misca-n front fara aprobare de la superiori ce credeti ca am reusit sa vad,pe unde te uiti saracie lucie,da antene satelit cacarau maria ta,acu sa ma scuze sefu de la senat dar antenistii sunt multi pe meleagurile mele care te urmaresc mereu cand dormi dar ei te lauda pentru ca tu le-ai promis ca daca o sa fi presedinte o sa stam toata ziua cu dranga-n sus ca si tine si lovele o sa curga garla din ajutorul social.
         Dar sa lasam aceste lucruri in seama altora si noi sa ne ocupam de traseul satelitului nostre care trecand  paralel cu paraul Lipova a reusit sa fotografieze ceva ce i s-a parut suspect deoarece in baza lui de date de acum doi ani figura un tractor cu plug iar acum a gasit in plus inca unul cu disc plus o remorca si o balotiera,dintr-un santier in lucru a gasit o casa la cheie,iar masina sta in drum deoarece garajul e ocupat de cealalta de teren necultivat.
         Asa ca daca satelitul tot a trimis informatia eu am zis sa o public poate ca cel ce le are nu stie si din aceasta cauza nu le trece in declaratia de avere.
         Semneaza,
                         Statia orbitara.