Postări populare

duminică, 30 iunie 2013

CAND APAR CONSILIERII LOCALI

Fotografia e preluata de la emisiunea Stirile Pro.Tv.din cazul scheletului necunoscut
                        Asta e,a trebuit sa treaca mai bine de un an de zile de la alegeri ca sa vedem si noi ce mai fac  si in ce se mai implica alesii vostrii,ca in formula asta nu i-am m-ai vazut de la alegeri cand se bateau cu pumnul in piept ca o sa ne arate ei ce o sa faca cat timp vor fi la putere.(Persoana care se sprijina in bat nu o bagati in seama deoarece nu are functii de conducere in comuna,este un simplu gospodar al satului)Ce sa faca si ei,noroc ca un satean care incercand sa-si faca si el un sant de scurgere a gasit osemintele unui om chiar la el in batatura si culmea bagat cu teoaga sub casa si cu picioarele afara si uite asa ne arata ca vedeti fraierilor noi ne implicam si ne vedem si la televizor,na ca a iesit si rima.
                        Si de aici au inceput discutiile si au inceput fiecare sa-si dea cu parerea ca ar fi o mireasa lasata in noaptea nuntii nesatisfacuta si de ciuda s-a omorat si acu cauta barbati virili,ba ca ar fi unul care a murit cand moara a ars,ba ca ar fi vreun soldat din timpul celui de-al doilea razboi mondial dar cert e ca toata lumea vrea sa-l ingroape crestineste ca sa nu ne mai bantuie satul.
                        Cat despre fantoma care bantuie satul tin sa va anunt ca mare lucru daca nu e una din aia oropsita atunci cand calici,cei cu virgula la T si lasii din timpul celui de-al doilea razboi care au venit cu,comunismul in sat si au facut ce-au vrut ei cu sateni incepand de la arestari si batai nu cumva vine acum si va bantuie cand a vazut ca tot cei ce au slugarit comunismul sunt la putere.
                        Asa ca stimati consilieri va rog ca la urmatoarea sedinta de consiliu local sa propuneti alocarea unei sume pentru inmormantarea acestui necunoscut nu de alta dar intrucat costurile sunt cam ridicate ne-ar trebui fonduri suplimentare asta in cazul in care Biserica Ortodoxa nu o sa-l treaca la categoria celor nevoiasi si o sa faca si ea o pomana ca sa fie ingropat moca ca de poate o sa invete si scheletul sa spuna in romaneste boda proste.
                       Semneaza,
                                       I.M.L.(Intriga,Minciuna,Lacomie)

vineri, 28 iunie 2013

PENTRU UNII MUMA PENTRU ALTII CIUMA

               Asta e,ce sa faci daca fondurile primite de primarie au fost numai pentru pod si garla pulimea sa-si sape santul la harlet si tarnacop ca doar nu o sa alocam bani in plus pentru puturosi,parca asa spunea idilul comunei acu doua zile cand o babuta de pe strada Principala din Valea Hogei se plangea ca nu poate iesi din curte din cauza apei din sant datorita unui gospodar care nu-si curata santul.
               Pana aici toate bune si frumoase si pe buna dreptate am avut cuvinte de lauda pentru idil,numai ca a doua zi acelasi utilaj se muta oleaca mai la deal si se apuca sa faca santuri numai si numai sa nu cumva la urmatoarele ploi sa-l puna pe domnul consilier sa stea in calea puhoaielor cu matura si farasul.Asta e daca pentru pulime nu sunt bani ma intreb domnule primar de unde ati scos bani pentru cei ce sunt la putere,oare acele ore de functionare ale utilajului la santurile de la troita sunt din orele prestate de gospodarii din centru satului care au sapat la mana sau din cele cateva zeci de mii de lei alocate pentru garla si care au fost batute peste noapte la ilau si s-au inmultit.
                Scriu aceste randuri pentru ca deversarea de apa din santurile aferente D.J. a fost in ambele locuri numai ca cei din centru nu au asteptat utilajele ci din proprie initiativa au pus mana pe lopeti si dai bataie pe cand dincolo asta e cand esti sef esti sef si-n curu gol dai ordin si se executa.
                 Pe aceasta cale nu pot decat sa-i urez utilajului spor la treaba si plinuri cu peturi de doi litri de vin asa cum se lauda idilul ca-i da unuia numai sa-si sape santul aferent latimii ograzii acestuia.
                 Semneaza,
                                 Alesi Vs.Votanti

miercuri, 26 iunie 2013

VACUTA CEA FUDULA (2)

                  As fi vrut sa nu m-ai scriu despre acest animalut simpatic care este ocrotit prin lege in India adica pe romaneste acolo poate sa faca ce vrea sa se cace,sa se pise,sa  manance pe unde vrea ca nu raspunde in fata legii dar nu si in Romania unde cat  de cat avem niste norme si inca ca dracu impuse de UE unde acest animalut poate fi tras la raspundere de catre organele competente.
                  Scriu din nou despre acest animalut deoarece in urma ploii de aseara cand fulgera si trasnea de nu-ti venea sa scoti capul de sub patura aceasta de frica s-a pisat pe ea dar nu asa cat sa incapa in grajd ci sa te tii tata ca a dat pe dinafara de toata ulita la vale e plina de chisalaul ei de vacuta fudula.
                  Asa ca domnule viceprimar cand te intrebai ce este cu acea teava scoasa in ulita si te laudai ca o sa-i aduci la cunostinta primarului despre aceasta te invit sa vii azi nitel sa vezi cam ce a putut sa faca acea teava aseara cand din cauza jetului urinal al vacutei au cedat garniturile si tot chisalaul a napadit pe ulita.
                 Asta e pentru ultima oara cand scriu iar daca voi ce stati pe banii contribuabililor nu luati masuri ma simt dator fata de mama natura sa trimit catre protectia mediului toata documentatia stransa pana acum inclusiv materialul video.
                 Semneaza,
                                 Profu de ecologie.

vineri, 21 iunie 2013

TRADARE,TRADARE,TRADARE,DE TREI ORI TRADARE

De ceva vreme P.P.D.D.-isti  contra unor sume date de Varan isi cam iau talpasita si fug cat ii tin picioarele acolo unde nici dracu nu te poate lovii,adicalea cu puterea ca de daca ai ceva bube-n cur baietii de la putere ti le trateaza cu delicatete,daca nu cei de la antene iti scot hemoroizii cu clestele.
           Dar de unde pana unde aceasta miscare,cica ar fi vorba ca politicienii aia de sus sa se cam desparta si atunci ce se poate face decat sa-ti intaresti apararea ca sa ai cu ce sa te prezinti la urmatorul meci cel din retur pentru ca in tur aceasta fuziune  nu prea a tinut.
           Si uite asa baietanii au inceput sa-si scoata sepcile de la naftalina ca cine stie poate ii vede cineva si pun si ei acolo o sacosa cu deale gurii sau cum se procedeaza dupa alegerii toti cei ce se vad alesi ne-o trag prin gura.
          Acum sa nu va suparati pentru cuvintele spuse dar asta e realitatea si oricat am fi noi de loiali cu unele partide nu o sa facem decat sa ne certam intre noi ca pentru cei ce se fudulesc cu scaunele ocupate pentru inca cativa ani li se cam rupe la barbati ca la femei cica li se falfaie de prostimea care s-a prezentat la vot.
         Asa ca stimati votanti macar bine ca aveti ce pune pe cap si turna pe gat ca la curul vostru oricum nu se uita nimeni decat din patru in patru ani.
        Semneaza,
                        Votantul turbulent.

miercuri, 19 iunie 2013

INCEPUT PROMITATOR

 Ei stimabili contarani cam asa arata inceputul la garla care trece prin satul nostru,acel firicel de apa care la o ploaie mai acatarii A reusit sa inunde centrul satului doar pentru simplu fapt ca acea gaurice de la tub s-a infundat.Pana aici toate bune si frumoase noi le uram succesuri celor ce se ocupa de aceasta lucrare si nu ne ramane decat sa ne rugam la Ala de sus ca pana se termina lucrarea sa nu vina alt potop.
 Pe aceasta cale vom incerca sa cautam sa aducem si niste peste poate peste cativa ani o sa reusim sa facem macar o oala de bors din pestele crescut in aceasta baltoaca sau in cel mai rau caz poate o sa reusim sa adunam ceva din aia cu mot plutitori pe rau in jos.
Oricum sa speram ca pana la urmatoarea vijelie garla sa fie curatata si in aval de podul peste drumul judetean nu de alta dar sa nu cumva sa balteasca si pe acolo ceva nitrati sau amoniacuri de pe la chisalaul vacilor.
           Sper ca pe viitor odata cu terminarea decolmatarii garlei sa se ia masuri pentru ca toti cei ce au tronurile de portelan in casa sa-si deverseze materiile fecale in fosele special amenajate in curte si nu in garla satului.
          Semneaza,
                          Taranul ECO.

vineri, 14 iunie 2013

TARANUL ECOLOGIST (3)

Va promiteam ca dupa ce o sa invatam ce sa facem cu aceste Bunuri din punct de vedere al utilizarii acestora vom incerca sa le luam nitel la misto prin simplu fapt ca o sa incercam sa le gasim si alta utilizare prin gospodarie.
     Drept sa va spun pentru inceput ii gasisem alta utilitate dar de cand cu vremea asta de cacat catelusa mea Xena a incercat si a si reusit ca in schimbul serviciului ei de paza pe timp de noapte sa ma convinga sa-i inchiriez ei Bunul pentru a se aseza si ea la casa ei pe langa binemeritata portie de mancare.Si cu aceste spuse daca si voi aveti ceva animalute de companie prin ograda sa stiti ca este foarte avantajos contractul intre dumneavoastra si animalut deoarece sistemul sanitar,de incalzire si impozitul pe cladire este suportat de animalut.
               Semneaza,
                               Taranul ECO.

marți, 11 iunie 2013

DOLEANTE PENTRU POD

                A trebuit sa se abata o calamitate asupra satului in care locuiesc pentru ca in sfarsit sa-si aduca aminte cineva de mine ca nu m-ai sunt acel tanar necopt la minte de anul trecut care candidam pentru un post de consilier local in Comuna Lipova drept pentru care nici nu am fost ales dar scriu aceste randuri deoarece sunt niste oameni de la mine din sat care nu doresc altceva decat sa le scot eu castanele din foc pentru simplu fapt ca cica eu nu m-as frige.
                Eii domnii mei contarani tin sa va anunt ca si pe mine ma frige dar o sa incerc sa ma protejez,numai ca ceea ce vreti voi nu se poate face de pe o zi pe alta deoarece trebuie sa studiem nitel si legile dupa care o sa vedem ce se poate face.
               Dar hai sa vedem despre ce este vorba si poate unii cititori or sa-si dea si ei cu parerea in asa fel incat acel mini pod facut cam ilegal peste garla din satul nostru sa fie dat la o parte sau sa facem o petitie catre  consiliul local al comunei poate poate au ceva prin fondurile de urgenta ceea ce nu cred ca au sa ne poata ajuta cu materiale ca de bine de rau o sa gasim noi o modalitate de a construi un pod.
               Asadar pentru a putea face unele lucruri o sa incercam sa ne mobilizam incetisor nu prea repede ca sa nu se rupa ceva in noi si poate zilele astea o sa ne adunam la o barfa in centrul satului Valea Hogei unde speram sa vina si consilierii votati de voi ca sa vedem de unde incepem ca stiti si dumneavoastra cum e la romani.orice activitate incepe cu o scurta pauza pentru barfa doar doar o sa cadem de acord pentru ca daca noi cei din comunitatea noastra nu ne gospodarim singuri va garantez eu ca cei care ar trebui sa se ocupe de asta ii cam doare la bascheti numai pentru simplu motiv ca nici pana acum nu au fost in stare sa vina si sa ne intrebe daca macar avem apa de baut curata in fantani.Nu domnilor alesi nu avem apa curata pentru ca voi cei din conducerea primarie aveti apa la botu calului de la ciusmelele nefunctionale si vorba aia daca eu nu am capra sa moara si a vecinului.
                Drept pentru care uite asa de-al dracului o sa raspund chemarii celor ce v-au votat pe voi si o sa incerc sa le fac petitia doar doar o sa-i dati un numar de inregistrare nu de alalant si cine stie prin ce dulap o sa zaca,si atunci o sa vada si ei ca exista o persoana care nu zice niciodata NU la rugamintile celor din comunitate dar uita repede ce a promis.
                Semneaza,
                                  Podul din tub s-a infundat
                                  A venit apa si ne-a luat
                                  Vom face altul pe canal in jos
                                  Altul mai trainic si  mai frumos.
                               
                               
         
             

duminică, 9 iunie 2013

CONTINUARE LA APA DE PLOAIE

             Nu stiu daca o fi citit sau nu dar cert e ca dupa slujba de Duminica Roverul a trecut si dus a fost nu stiu unde dar a trecut,multa lume si-a dat cu parerea ca cica s-ar fi dus la Satu Nou pentru ca acolo ar fi fost mai catrastofal dar cine stie,insa problema nu e alta ci faptul ca cel mai revoltat este un consilier local care a mutat nitica apa prin ograda deoarece principalii vinovati sunt cei ce nu si-au facut santurile de scurgere a apei de pe marginea D.J.
             Domnule consilier tin sa te anunt pe aceasta cale ca santurile aferente D.J.apartin acestora iar de curatirea acestora se ocupa cei care le au in intretinere asa ca mai pardon dar aici descurcate cum poti,iar in privinta santurilor comunale nu ai decat sa vorbesti cat vrei ca nu suntem gospodari pentru ca eu de un an de zile nu am vazut absolut nici o miscare din partea voastra a celor ce ridicati mana doar pentru semnatura de la inceput de luna si aici ma refer stric la functia pe care o detineti,asa ca nu pot sa zic decat ca cel din poveste,baiete iti dau ordin sa faci un bici din cacat dar sa si pocneasca drept pentru care baiatul i-a raspuns, daca esti atat de destept te rog sa-mi dai un model.
             Scriu aceste randuri pentru ca nu am vazut nici o initiativa din partea voastra a celor care conduceti spre prosperitate aceasta comuna in privinta intretinerii santurilor ci doar sa stati cu mainile in san si sa-i laudati pe unii care isi fac drumuri pe cheltuiala lor iar tu sa-i promiti ca o sa aduci una,doua masini de balastru doar daca o sa-ti aprobe consiliul local cand o sa propui tu acest lucru
             Asa ca daca vreti ca pe viitor sa nu mai plecati cu coada-ntre picioare cand  votanti va iau la rost la o discutie cat de cat omeneasca simplu meu sfat e sa nu comparati anii de dinainte de 90 cu cei de acum deoarece in zilele noastre avem dreptul la opinie indiferent daca va place sau nu,in zilele noastre ordinele si sfaturile se dau din mijlocul comunitatii nu din birouri ca pe timpuri cand cei cu ceva functii taiau si spanzurau.
             Drept pentru care eu imi rezerv dreptul chiar daca nu v-am votat pentru functia pe care o detineti impreuna cu cei ce v-au votat sa va intrebam ce putem face pentru ca pe viitor sa nu se mai intample asemenea nenorciri si sa vedem cum putem sa ne protejam fara sa asteptam bani de la guvern,eu v-am mai transmis ca daca se citeste bine ce atributiuni are un consilier local se pot face multe in comunitatea unde locuiti dar asta inseamna sa stati in mijlocul oamenilor si ce este mai important e sa nu ii tratati de la nivelul functiei pe care o aveti nu de alta dar peste trei ani s-ar putea sa deveniti un simplu cetatean al comunei si e pacat sa nu fie lasat loc de SA TRAITI BINE.
             Semneaza,
                             Baba KATRINA.

APA DE PLOAIE

                Nu o sa mai atasez si imagini deoarece cel ce trebuia sa le vada le-a vazut sigur de la etaj ca la ce masina are putea sa vina apa dublu pe ulitele satului ca oricum tot nu-i ajungea apa la pedala de frana.
                Dar nu asta ma deranjeaza pe mine deoarece poti sa fi tu si presedinte de stat si in fata puhoaielor tot nu te poti pune,in schimb daca tot esti alesul comunei puteai cel putin sa-ti sui si tu fundu in Rover dupa slujba si sa vezi si tu a doua zi cam ce a ramas in picioare si ce s-a sricat,ce fel de apa este prin fantani ca de,eu nu te-am votat si nu am pretentii dar sunt cei multi care au dat cu stampula pentru tine si azi te trimit in origini.
                Ups,sa-mi trag una am uitat ca azi e Duminica si vorba aia e zi lasata de la Ala de sus pentru odihna,scuzati-ma iubit conducator o sa asteptam pana maine cand doamna Octavia incepe lucrul si poate face si o vizita de lucru pe la babele vaduve de prin Valea Hogei pe care era sa le duca apa la canal cu tot cu stampula pusa pe USL,si care o sa bea Coca Cola pentru ca apa din fantani e cu mal.
                Apropos daca le-a intrat apa in casa si sunt asigurati sa-i invat de bine sau le rezolvi tot tu problemele.
                Semneaza,
                                Baba KATRINA

sâmbătă, 8 iunie 2013

TARANUL ECOLOGIST (2)

    Va promiteam ca o sa va postez cateva intrebuintari ale Bunurilor dar pentru inceput o sa arat intrebuintarea de baza a acestora pentru ca ce o sa avem la misto o sa incercam cu ajutorul dumneavoastra sa le gasim si alta intrebuintare.Atentie incercati sa le folositi in scopul in care v-au fost puse la dispozitie adica asa cum este prezentarea de mai jos dar nu de alta sa nu dracu sa fiti amendati si dupa aia sa-mi bateti in poarta sa va platesc eu amenzile.Cu acestea va uraz spor la treaba si cat mai putin gunoi in batatura
PRIMA OPERATIUNE.Se ia una bucata Bun si se aseaza intr-
un loc cat mai indepartat dar nu de alta cand o da caldura atunci
sa-ti tii nasul.

A DOUA OPERATIUNE.Se arunca in Bun  tot ce este biode-
gradabil de prin batatura(resturi,coji,zatul de la cafea,ceva frunze
si chiar si ceva iarba tunsa de prin jurul casei).






   











                                                                                                                              A TREIA OPERATIUNE.Sa nu uitati sa puneti capacul,nu de alta dar gainile sunt cele mai curioase fiinte.  














Semneaza,
                Taranul ECO































































































































































miercuri, 5 iunie 2013

TARANUL ECOLOGIST

          Ma trezesc ieri ca ma cheama fiimiu pana in drum ca sa fiu anuntat ca din momentul de fata zatul de la cafea nu trebuie sa-l m-ai pun la radacina florilor iar resturile de la legume,fructe plus tot ce este biodegradabil sa le pun in doua Bunuri ca sa fac deseuri organice.
          Acest fapt se datoreaza unor smecheri care stiu sa atraga fonduri europene si in colaborare cu Uniunea Europeana,,Guvernul Romaniei,POSMEDIU,C.J.Bacau  si ceva cu Structurale,ma scuzati dar nu m-ai vad bine ce scrie pe eticheta Bunului cica reciclezi si castigi daca esti in stare sa faci deseuri organice.
          Pana aici toate bune si frumoase ca vorba aia nu o sa scoti gunoiul in drum si nici cand maturi prin casa nu o sa dai gunoiul sub pres ca de ai Bunul in gradina si depozitezi acolo totul ca in cativa ani ai sa reusesti si tu sa castigi ceva composit numai bun de umplut vreo zece ghivece pentru flori.
          Dar problema e alta ca la bagatul pe gat a acestori Bunuri cei din primarie ti-au bagat sub nas hartiile la semnat dar nu au si spus ca ba tarane ai grija ca daca le spargi,le vinzi sau ti le fura in termen opt ani cam esti bun de plata,asa ca dragi tarani ecologisti care ati cam luat Bunuri aveti mare grija de acestea ca daca vin cei de la Comodant sau ADIS si nu gasesc tigaile in ograda sunteti buni de plata.
          Iar asa ca la incheiere as dori sa-i intreb pe cei ce se ocupa cu acest proiect,de ce nu fac un proiect in care sa-l invete pe taran sa nu deverseze zoile de la rufe in paraie,sa du deverseze chisalaul de la vaci in paraie si alte chestii din astea mult mai ecologice decat adunatul colbului de prin casa si aruncatul resturilor de la legume si fructe in ograda orataniilor ca drept sa va spun cat ati incerca dumneavoastra sa educati taranul in spirit European el gunoiul menajer tot in batatura o sa-l recicleze.
           Semneaza,
                           Taranul ECO.
          P.S.Incepand de maine veti avea comentarii insotite de imagini la Bunuri ca sa vedeti ca acestea pot fi intrebuintate si altfel stimati tarani ecologisti.

marți, 4 iunie 2013

COMUNA CEA SARACA


                    Asa si este intr-un top al celor mai sarace comune daca nu chiar cea mai saraca comuna din judetul Bacau se afla comuna Lipova.In afara de cateva personalitati care se plimba cu diferite masini sau utilaje agricole pe meleagurile comunei mele si in special madam Octavia,pe drumul judetean se plimba si acest copil cu bicicleta lui,dar daca cititi aceste randuri va rog sa nu radeti pentru ca Ala de sus e mare si cine stie ce o sa zica despre voi tot ce imi doresc este ca cei ce sunt pusi acolo sus in parlament de catre parintii acestui copil sa se gandeasca de doua ori inainte de a mai manca cu polonicul in campanie electorala.
                    Acum un an doua personalitati marcante ale judetului Bacau cerseau voturile oamenilor din comuna Lipova promitindu-le marea cu sarea,acele persoane sunt domnul Melinte si doamna Marcu amandoi ajunsi mari parlamentari datorita si parintilor acestui copil.
                    Va intreb eu domnilor parlamentari daca ati avea copii sau nepotii in aceasta situatie cum ati reactiona,eu unul nu pot decat sa va urez sedere placuta in fotoliile de parlamentari si traiesc cu speranta ca poate o sa vorbiti cu Mos Craciun si poate o sa-i aduca acestui copil o bicicleta noua ca la cat  sunteti voi de chitre sigur numai Mosul este singura speranta.
                    Semneaza,
                                     Ala care nu v-a votat.

sâmbătă, 1 iunie 2013

SCRIERE CATRE PRIMUL COPILOT

                Nu stiu cum se face dar de cand pilotati in dreapta faceti numai nazbatii,dumneavoastra chiar va bateti joc de alegatorii care si-au pus stampula pe USL,acei votanti care au crezut ca daca o sa veniti voi la putere o sa le dati ajutoare pana o sa borasca.
                Domnule copilot cum va puteti permite sa taiati ajutoarele sociale si inca cui,lu ala cu virgula la T si cu nume de imparat(AVE CEZAR),lui care a luptat impotriva Chiorului,care a strigat jos Basescu,care de anul trecut nu a prestat macar o ora de munca in folosul comunitatii pentru banii incasati de la ajutorul social.Asa ceva sa stiti ca nu se poate,dumneavoastra chiar nu stiti cu cine v-ati pus,el este omul model al romaniei,este omul care da cu sapa doar in dorul lelei,este omul care daca ar fi ajutorul social mai mare ar sta numai la Taifas(n.r.vin din surcele),ce sa mai,este omul care a pus o caramida la functia dumneavoastra de prim ministru si nu in ultimul rand tin sa va anunt ca asta chiar o sa puna in aplicare cele zise de antenist.
                 Semneaza,
                                 Ala care rade la urma.