Postări populare

miercuri, 30 ianuarie 2013

CE FAC TARANII CAND BIRURILE SUNT MARI

            O sa va povestesc un lucru de care m-am izbit recent cand mi-am luat inima in dinti si am inceput sa inventariez pamantul bunicului de pe tata si ce credeti surpraiz bunicul meu trecuse la rol numai pamantul cu care a venit bunica mea de zestre iar tot ce a m-ai cumparat el pe parcurs ce credeti ca a facut cu el,nu la declarat la rol pentru a nu plati impozit si asta pentru ca te cam ustura curu cand trebuia sa platesti impozitul pe timpuri,nu aveai bani venea preceptorul si incepea sa ia din batatura si pana la lada de zestre a fetelor din casa.Uite-asa fenta taranu fiscul pe timpuri.
           Si pentru ca acele vremuri au trecut si a venit democratia fiecare taran a inceput sa scoata tot pamantul de la mostenire,sa cumpere de la cei ce nu-l pot muncii,sa-l ia in arenda cu hectarele ca de daca tot   dam mai nimic la stat o punem de umplut cufarul cu bani.Dar ce nu a stiut taranul roman e ca statul niciodata nu pierde asa ca i-a atras pe tarani cu APIA.Da cu acest program statul acum stie exact ce are fiecare taran,fermier,legumicultor,pomicultor etc si stie exact cat bir sa-i puna,dar ce sa vezi cand e vorba de viticultura taranul care a luat subventie frumusica de la stat pentru vie acum ca sa nu plateasca impozit o taie si isi lasa doar strictul necesar,ca de doar e destept.
           Ba da ce-mi place meseria asta pe care o am acu,tot taranu la o dusca,boraste tot ce se vorbeste prin sat,asa ca domule Ponta taranu iar fenteaza dar democratic.
          Semneaza,
                          Telefonul fara fir.
         

vineri, 25 ianuarie 2013

MESERIA DE TURNATOR

                Cand incepi de mic copil sa muncesti ca sa ajungi sef iti dai toata silinta ca sa devii un bun meserias in tot ceea ce faci,dar cand incepi sa torni in stanga si-n dreapta ca sa ajungi sef esti un nimeni,dar cand ajungi sa dai cu subsemnatul si acum in democratie nene esti si prost.
                Am tot incercat sa-mi dau seama de ce unii oameni nu-si pot vedea de lungu nasului si cat decat am reusit si asta,acestia atat au stiut sa faca in viata lor deoarece intelectul era nitel subdezvoltat si ca sa nu-si piarda functia se punea bine cu seful turnandu-si colegii gandind la acel timp ca face o fapta buna pentru tara si partid.
               Ce e mai nou e ca acesti oameni isi schimba tunsoarea dar nu si naravul si cand vede cate un lucru in loc sa se documenteze ca sa vada despre ce este vorba ei pun mana pe telefon si incep cu para exact cum fac copii aia mici de gradinita,,doamna sa sti ca ala s-a cacat pe el si nu m-a lasat pe mine sa-l mananc,,pacat omule mare pacat dar asta e cand toata viata ta nu ai facut decat sa dai cu subsemnatul asta o sa faci pana o sa mori ca de si lupul tot cu naravul a murit.
               Semneaza,
                               Oraseanul.

marți, 22 ianuarie 2013

NESIMTIRE

           Sa nu creada angajatii din primaria unde sunt platitor de taxe ca ma refer la ei,nu,ma refer la un cetatean care nu stiu ce functii o fi avut pe timpul Plumbuitului ca dupa revolutie a cam tot stat consilier local din partea liberalilor si cred ca din cauza asta intra prin birourile din primarie fara macar sa bata la usa.
           Nu ca as fi suparat sunt foarte nervos deoarece dupa ce ne vede ca stam ca oameni la coada la un birou dumnealui  ne mai si intreaba daca este cineva inauntru si isi si permite sa intre fara ca macar sa intrebe ba prostilor voi tot la biroul asta aveti treaba.
           Asta e,taranu tot taran moare indiferent daca are functie sau nu si scriu aceste randuri deoarece inaintea mea era o doamna care si dumneaei tot la acel birou avea treaba si care nu a facut decat un gest a lehamite.
           Domnule taran esti in etate si te respect dar daca dai dovada de nesimtire imi pare rau pentru matale  deoarece daca ai fi avut dos da cur ai fi putut macar sa-ti ceri voie sa intri inainte noastra si poti sa fi sigur ca ai fi avut acceptul.
           Semneaza,
                           Un clacas.

luni, 21 ianuarie 2013

CONTRIBUTIA BISERICEASCA Vs.IMPOZITUL PE CASA

                 Misto titlu n-am ce zice dar totusi ii fac in ciuda femeii ca eu o sa platesc impozitul pe casa mostenita de sora mea m-ai putin decat a dat ea contributia bisericeasca ca de 60 de lei contributie bisericeasca e mai mare decat 32 de lei impozit la casa.
                 Mama ce ma face sa rad cand vad ca astia din guvern sunt mai fraieri decat cei din al doilea guvern aia cu catedrale,exact cum suntem noi romanii fata de roomii cu palate,ptiuuuuu frate ce brambureala e in tarisoara asta,guvern sarac,biserica bogata,romani salariati la stat saraci,roomi fara servici dar cu palate,sa fiu al dracului daca mai inteleg.
                 Eu zic sa facem altfel sa punem ministrii din clerul bisericesc ca astia se pricep mai bine la afaceri si sa angajam directori bulibasi ca astia se pricep la afaceri si or sa dea salarii mari si atunci tot romanul o sa aiba palate.
                 Semneaza,
                                Ro(o)mul de Jamaica

duminică, 20 ianuarie 2013

CE POT FACE CATEVA VORBE

           Sa-ti goleasca portofelul de 60 de lei si asta deoarece femeile in fata popii se cam pierd cu firea si in loc sa-si vada de pupat icoanele se scobesc in portofele de parca ar fi bogatasele din parlament doar la niste vorbe pe care popa le arunca fara sa tina cont ca persoana respectiva nu este de fata.
          Domnule draga daca am fost profesor tin sa te anunt ca asta a fost munca mea o perioada iar acum daca sunt vanzator nu cred ca am batut la poarta matale pentru ceva letcaie si nici nu cred ca te doare asa capul de turma pe care o pastoresti deoarece cat am fost internat in spital nu prea a catadicsit sa ma vizitezi,iar daca nu sunt de acord cu unele lucruri cred ca nu gresesc deoarece oricand te pot pune la punct cu documentele institutiei pe care o conduci asa ca lasa-ma ca sa te las.
          Si inca ceva mi se pare ca asa cum alesii c;munali nu-si aduc aportul pentru afisarea declaratiilor de avere si institutia matale nu comunica enoriasilor contractele in curs de desfasurare.
          Semneaza,
                         Toma Necredinciosul.

vineri, 18 ianuarie 2013

MOTORINA DE LA PONTA CONSUMATA CU FOLOS

                Nu stiu cum este prin alte parti dar pe la mine utilajul de deszapezire din comuna,care este 24 din 24 la dispozitia edilului ca de doar cumnatu il sofeaza azi si-a facut aparitia pe drumurile,,comunale,,pentru a muta zapada existenta dar nu de alta dar sa nu se strice din cauza celei care urmeaza sa vina,anuntata cu mult cod galben de cei de la meteo.
                Asa ca daca nu complectam la timp dosarul precum ca am consumat motorina alocata la zapada dintai mare lucru daca nu cumva guvernul o taie pentru urmatoarea zapada care va veni drept urmare atelajul destinat acestor operatiuni a iesit la o deszapezire fortata pentru a stoarce si ultima lacrima din rezervor.
                Daca stau si ma gandesc bine ceea ce s-a efectuat azi este exact ca si cum ai pune ventuze la un pacient decedat sau pe intelesul celor ce ma citesc  aceasta deszapezire a fost efectuata degeaba dar cu martori la o dusca ca de doar martorul plateste gunoiul ca si mine si impozit pe garaj ca tata locul de veci.
               Semneaza,
                              Zapada din uluc.

marți, 15 ianuarie 2013

BENEA PLATESTE

                Nu stiu cum se face dar astia de la deszapezire fac treaba in ciuda sulii si asta datorita faptului ca ori nu sunt controlati ori contractul e facut ca sa nu fie controlat si scriu acest lucru deoarece azi tipul care a venit cu masina cu lama in fata a venit asa in dorul lelei,doar ca sa vada lumea ca se munceste,iar ca sa nu-si duca sarcina pana la capat baietanul nici nu se duce pana la capatul drumului judetean ci intoarce in Valea Hogei ca de,doar mai departe drumul era curat si nitica economie la motorina nu strica.
               Domnule Benea mataluta ar cam trebui sa-ti scoti nitel fundul la racoare dar nu de alta o sa se aprinda si o sa te cam usture cand vor veni acesti baieti de la deszapezire cu facturile pentru prestatia de cacat pe care o fac prin unele locuri,pentru ca prin alte parti sigur isi indeplinesc sarcinile cu brio.
               Semneaza,
                               Sarea in nisip.

luni, 14 ianuarie 2013

MINCINOSII DIN PARLAMENT

            Si o sa va scriu despre domnul parlamentar VICTOR SOCACIU care mai nou am aflat ca s-a inobilat cu titlul de erou al revolutiei dupa ce in prima faza comisia parlamentara care a analizat dosarul dumnealui a refuzat primirea acestuia in randul revolutionarilor.
            Asta e cand ii pupi in cur pe pesedisti si inca bine ca nu care cumva sa ramana si pe hartia igienica,reusesti sa intri din nou in parlament si taman si cu functie la comisia pentru dosarele revolutionarilor si culmea acum sa-ti si aprobi dosarul.
            Domnule Socaciu dumneata ai participat la revolutie asa cum am participat si eu numai ca pe dumneata te-a prins la Radio unde probabil te pregateai sa canti un cantec inchinat plumbuitului iar pe mine la paza si apararea unui pod si a unei statii de clor care daca sarea nitel in aer se cam duceau pe copca jumatate din bacauani,asadar matale cu titlul si eu cu multumirile de rigoare.
            Dragul meu domn fa in asa fel incat sa dai ochii cu mine si sa-mi explici de ce matale esti revolutionar si eu nu,darar dracu-n voi niste trasoare de 7,62.
            Semneaza,
                           Revolutionarul cu bun simt.

miercuri, 9 ianuarie 2013

DACA PRIMARI VOR,POT MARII TAXELE....

...eu unul le garantez fondurile din 2012 spunea azi in sedinta de guvern domnul Copilot al largitului guvern de uniune flamanda.
                  Asadar domnul se tine de promisiune el nu mareste birurile ci primari alesi de cetatenii confuzi care au crezut toate aburelile unora care strigau in gura mare,,votati-ma pe mine ca o s-o duceti mai bine,,da asa e o s-o duci mai bine tu ca de avand functie la prefectura e si platita chiar daca nu prea e meritata dar in fine acele deplasari la sedinte si ridicari de mana trebuiesc renumerate,dar as avea si eu o intrebare pentru alesii din comuna mea,daca gunoiul nu s-a ridicat timp de o luna o sa aveti curajul unul dintre voi sa propuneti micsorarea contributie banesti pentru salubrizare sau o lasati asa pe burta crezand ca taranul e prost si nu se prinde.
                  Si daca tot suntem la acest capitol domnule edil chiar si cu sarea pusa la Craciun gunoiul tot pute.
                  Semneaza,
                                  Tomberonul full options.

marți, 8 ianuarie 2013

PONTA IA MASURI

               Si imi place,nu de el ca barbat nici sa nu va ganditi la asa ceva ci ca un prim ministru care are nevoie de bani la buget si taman de unde imi convine mie,adica de la revolutionari.Eu am tot zis despre acest lucru de foarte multi ani ca pute si anume ca in asociatia revolutionarilor au intrat si niste curve care nici macar nu au vazut revolutia la televizor dapai sa mai si participe la ea.
               Bravo domnule prim ministru pentru acest lucru te apreciez,taile fondurile si lasa-i pe ei cei din asociatie sa-si faca curatenie si dupa sa ia bani doar cine merita nu si sarlatanii.
               Poate asa se vor gandi si la cei care au fost inlaturati pe nedrept si care de la revolutie incoace nu au beneficiat nici macar de un leut.
               Semneaza,
                              Tot un revolutionar.

GURA PACATOSULUI ADEVAR GRAIESTE

         Legea 489 art.10 din legea cultelor.
               1.Cheltuielile pentru intretinerea cultelor si desfasurarea activitatilor se vor acoperii in primul rand,din veniturile proprii ale cultelor,create si administrate in conformitate cu statutul lor(si aici a se vedea statutul consiliilor parohiale,care administreaza averea bisericii data spre arendare).
               2.Cultele pot stabili contributii din partea credinciosilor lor pentru sustinerea activitatilor pe care le desfasoara.(DAR EU NU STIU CARE SUNT ACTIVITATILE ).
               3.Statul promoveaza sprijinul acordat de cetateni cultelor prin deduceri din impozitul pe venit si incurajeaza sponsorizarile catre culte,in conditiile legii.(CINE IMI DECONTEAZA MIE O CHITANTA DE 60 DE LEI CARE ATESTA CONTRIBUTIA ANUALA LA BISERICA)
               4.Statul sprijina,la cerere,prin contributii in raport cu numarul credinciosilor cetateni romani si cu nevoile reale de subzistenta si activitate,salarizarea personalului cleric si necleric apartinand cultelor recunoscute.
               5.NIMENI NU POATE FI CONSTRANS PRIN ACTE ADMINISTRATIVE SAU PRIN ALTE METODE SA CONTRIBUIE LA CHELTUIELILE UNUI CULT RELIGIOS.
                Semneaza,
                                 Cititorul de legi.
               PS.Si daca unora nu le convine sa vina sa-mi spuna in fata si pe aceasta cale le spun ca pot sa ma dea afara si din ortodoxism daca nu le convine de mutra mea.

sâmbătă, 5 ianuarie 2013

IMBULZEALA LA NITRATI

                Azi e Boboteaza ziua in care aproape tot romanul se duce la biserica pentru a prinde un bidonas de apa cu aghiazma,apa sfintita de preotii de pe toata meleagurile noastre.
                Asta nu ar fi nici o problema deoarece sarbatoarea e sarbatoare si trebuie tratata ca atare dar apa aceea din care se face aghiazma este tratata sau este plina de nitrati,nu stiu cum o fi prin alte locuri dar pe la mine sigur apa nu are probe de laborator si sunt sigur ca daca apa ar fi dusa la un laborator nu ar primi avizul nici pentru adapatul animalelor.
                Asa ca stimati oameni aveti grija ce beti,apa cu iz de busuioc sau apa cu nitrati.
                Semneaza,
                                Laborantul de serviciu.

vineri, 4 ianuarie 2013

LICA,DA LA NOI CAND VINE MICROBUZUL

                Cand o sa fiti in stare sa puneti lopata de la lopata si o sa dati zapada de la capatul de linie a microbuzului,atunci o sa vina si microbuzul i-am explicat unuia de la Satu Nou care nu am ce zice despre el ca e baiat muncitor numai ca nu se impaca cu voluntariatul,daca il pui sa faca ceva face dar numai pe lovele ca cica foamea trece prin stomac.
                Degeaba am incercat sa-i explic ca daca ei nu fac altcineva nu vine sa le faca,a lui era tot a lui eu nu ies sa fac cu toate ca iau ajutor social daca nu vine sa ne zica aia de sus noi de capul nostru nu facem.
               Atunci bai fratilor nu aveti decat o sansa,in continuare o sa va luati buccelutele si o sa marsaluiti pe jos in sir indian pana la Valea Hogei ca sa luati microbuzul spre Bacau,iar la intoarcere va aliniati cate doi in flanc si cu stangul inainte mars spre Satu Nou.
              Semneaza,
                              Lopata somnoroasa.

joi, 3 ianuarie 2013

AI MURIT

             Nu,nu am murit i-am raspuns azi unei persoane care sa fiu al dracului daca stiam ca ma citeste.Adevarul e ca nu in fiecare zi am chef sa scriu pe blog si taman de asta tipul a facut nitel joc de glazne pana la mine crezand ca am murit,dar scopul lui era altul si acela ca de ce nu am scris si despre traditiile locale acelea care au fost la Bacau la concurs,aici tipul se referea strict la grupul organizat ad hoc care sa nu ne fie cu suparare dar nu prea au avut prestanta pe scena  in afara de tipu cu microfonul care se agita ca drujba-n cioata.
             Intrebandu-l totusi ce premiu au luat nu a reusit sa-mi spuna deoarece el nu a stat pana la sfarsit dar cei din staful tehnic pot sa-mi dea mai multe lamuriri.
            Amu o sa astept si eu sa treaca pe la mine unul din staful harapilor,probabil ca se referea la consiliul local care totusi au reusit sa aloce niste bani pentru transportul acestora la Bacau si pentru asta nu pot sa spun decat brava natiune.
            Ei baiete uite ca am scris si despre traditiile comunitatii noastre dar sa stii ca cei mai castigati au iesit suflatorii nu harapii.
            Semneaza,
                            Capra cu harapi.

marți, 1 ianuarie 2013

IN ZIUA DE VASILE SFANTUL

          Toata lumea dar absolut toata lumea care m-a felicitat pana acum pe langa traditionalul,,la multi ani,,cu ocazia Sf. Vasile mai agauga si sa-ti dea Domnul tot ce-ti doresti,eu unul le pot raspunde pe aceasta cale ca le multumesc pentru urarile de bine dar ii anunt de pe acum cam ce imi doresc in anul 2013:
          1.parlamentari cinstiti,
          2.Benea sa termine de asfaltat DJ care trece prin satul meu,
          3.salubritatea sa ridice la timp gunoiul ca sa nu se imputa,
          4.un euro sa fie cat un leu
          5.mai adaugati si voi cei ce cititi la comentarii cam ce va-ti dori,poate cine stie Sf. Vasile o sa faca minuni.
            Ei si acum dragii mei care ati reusit sa ma felicitatii eu Vasile va urez multa sanatate si voua si sa dea Domnul ca in anul care este acum sa ne fereasca de boli,calamitati si politicieni prost crescuti a si sa nu uit poate nu ne maresc taxele si impozitele alesii comunei in care locuiesc.
            LA MULTI ANI de la Vasile si Raileanu